Rynthias vogtere

Dette er en side der er dedikeret til Loranias elvergruppe
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 helginer ifølge rynthias vogtere

Go down 
AuthorMessage
diana carlsson
Admin


Posts : 23
Join date : 2011-02-23

helginer  ifølge rynthias vogtere Empty
PostSubject: helginer ifølge rynthias vogtere   helginer  ifølge rynthias vogtere Icon_minitimeFri Apr 15, 2011 5:24 am

Orono
Den vigtigste af Rhynthias udvalgte er Orono, jægeren. Han er skovens konge og vogter, han var den første skovelver og den første der indtog og og regerede Terrel-fen.
Han er vogter af skoven og skovelverene som en helhed, han er så forenet med skoven at hans krop selv har fået naturlige træk, som bukkeben og gevir. Hans symnbol er en kronhjort.
Orona hyldes hvert forår med en stor festlighed, som varer en uge. Højtiden kaldes ”jagt-ugen” og er en højtid der mindes den første jagt Orona drog ud på efter han var kommet til Terrel-fen.
Forud for festen indfanges et stort råvildt, og ved en stor ceremoni velsigner præsterne dyret, hvorefter det slippes fri. Dagen derpå drage aller folkets jægere ud i skoven for at fange den. Mens jægerne er på jagt tilbringer resten af huset det meste af deres tid i forbøn for jægerne. Alle faster fra hjorten slippes fri og til Jægerne vender tilbage. Når jægerne har fanget hjorten og er vendt tilbage kan festen begynde og den vare til ugen er slut. Lykkes det ikke jægerne at fange hjorten inden Jagt-ugen er omme, er det et tegn på tegn på dårlig jagtlykke i det kommende år.


Siodh
Regnenes herre, Siodh er også en af Rhyntias vigtige udvalgte. På et individuelt plan er dyrkelse af ham meget almindelig, idet mange skovelvere bære Talismaner og påkalder sig hans hjælp personligt, da vandet er vigtig for alt liv.
Der er to floder, Sølvfloden og Gråfloden der løber igennem Terrel-fen har begge deres udspring i klipperne i det nordvestlige hjørne og her siges det at være Siodhs tårestrøm der bringer liv til elverne.

Bheortaine
Bheortaine er Tornenes Fader, han symbolisere den upersonlige side af skovens vilje og den stumme hævn overfor indtrængende. Beorthaine fejres ikke af mange, men når han hyldes er det ved en stor højtid i efteråret.

Alagos
Alagos, Vindens Hylen. Styre luften og kraften der styre en skyttes pil til sit mål, og påkaldes derfor også mest af disse lige før de slipper strengen.

Roulainn
Roulainn, klippenæven og stenenes betvinger. Står for klipper og stens egenskaber.

Mhadh
Mhadh er Marskens Herskerinde og påkaldes mest af rejsende som skal igennem hendes dommæne, hun kan hjælpe med at undgå vildfarelse.
Back to top Go down
View user profile
 
helginer ifølge rynthias vogtere
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rynthias vogtere :: Kilden :: Gudinden-
Jump to: